Våra produkter
Produkterna ger en snabb återkoppling till köken så att ni kan testa och utvärdera åtgärder för att minska matsvinnet. Genom att väga matsvinnet och snabbt få data och grafik över avfallsströmmarna kan ni identifiera svinntoppar och stora källor till matsvinn. Våra tre produkter kan kombineras på olika sätt beroende på behoven i er verksamhet.
Köksvåg
Vågen består av en surfplatta som är kopplad till en våg så att personalen enkelt kan registrera matsvinnet utan att behöva skriva in några siffror.
Webbplattform
Webbplattformen ger en överblick över hela organisationen så att administratörer och kökspersonal kan registrera och följa matsvinnet.
Våg för gäster
Vågen placeras i matsalen eller restaurangen och kommunicerar den påverkan som matsvinnet har på miljön och ekonomin.
Demovideo för köksvågen och webbplattformen
Webbplattform
Lättanvändligt gränssnitt
- Gränssnittet är utvecklat tillsammans med kökspersonal och administratörer.
Anpassningsbart
- Mätkategorierna och organisationsstrukturen anpassas för att passa just er organisation.
Tydlig och snabb återkoppling
- Plattformen gör det möjligt för kostadministratörer och kökspersonal att snabbt få uppföljning och översikt på orgnisationens matsvinnsarbete.
Stöd för tillagningskök och mottagningskök
- Vi har stöd för att en organisation har vissa kök där maten tillagas och sen skickas ut till mottagningskök.
Några av våra kunder
Previous
Next
"Matomatic hjälper oss att på ett enkelt sätt följa upp åtgång och svinn av mat. Det har förenklat och minskat vår administration och personalen tycker det är lätt att använda."
Mattias Halt
Enhetschef Kostenheten, Avesta kommun
"Ett väldigt bra och enkelt sätt att involvera elever och fånga deras intresse att minska matsivnnet! Vi har halverat tallrikssvinnet på två skolor med hjälp av vågen!"
Linda Wilhelmsson
1:e kock och Hållbarhetssammordnare, Vaxholms stad
“Eleverna har minskat sitt svinn med 720 kg under 2019 tack vare tallriksvinnsvågen.”
MIkael Bomander
Kökschef på Örbyhus skola, Tierps kommun
“Vi har märkt en ordentlig minskning i elevernas tallrikssvinn. Vågen är ett verktyg vi saknat i vår verksamhet för att kunna jobba med eleverna och att minska deras matsivnn.”
Anna Lantz
Kock på Ransta skola , Sala kommun
ton
Matsvinn registrerat
+
Aktiva kök